Σχετικά

… σε ερώτηση φίλης , αν όλα μου τα έργα είναι με μικτή τεχνική , χρειάστηκε δίνοντας της μια απάντηση , να δώσω έναν ορισμό σε αυτό που κάνω. Όπως έγραψα και σε αυτήν, ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου καλλιτέχνη , δεν θεωρώ ότι αυτά που κάνω είναι μόνο γέννημα δικής μου φαντασίας, θεωρώ ότι είμαι … «Ρακοσυλλέκτης υλικών και ιδεών»

Έχω μια λατρεία με την φύση και με όλα αυτά που βρίσκονται γύρω μας. Τα υλικά μου είναι κατά 80% πράγματα που μαζεύω από παντού και που μου δημιουργούν μια τάση να τα αλλάξω , να τα χρησιμοποιήσω, να τα ανκυκλωσω … σαν “ρακοσυλλέκτης”.
Υπάρχουν πράγματα τα οποία είναι παρατημένα για χρόνια και εγώ τα φυλάω με πεισμα , σαν να περιμένω την κατάλληλη ιδέα για να τα χρησιμοποιήσω.

Και ξαφνικά κάτι βλέπω , κάτι ακούω και αμέσως ξέρω τι να τα κάνω. Δεν είμαι εγώ που το σκέφτομαι, είναι τα ίδια τα υλικά , ή κάποιος άλλος που λέει κάτι και εγώ εκτελώ, … “ρακοσυλλέκτης ιδεών”  δηλαδή.

Έχω μια αδυναμία στην πέτρα μιας και η μισή μου καταγωγή είναι από την Μάνη, και στο ξύλο , κυρίως στην ελιά , μιας και η άλλη μισή μου καταγωγή είναι από την Καλαμάτα και από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι να μαζεύω ελιές … και να μου αρέσει κιόλας. Όταν βλέπω μια πέτρα , ή ένα ξύλο , ανάλογα το σχήμα το χρώμα , το μέγεθος ή όλα μαζί , αποφασίζω εκείνη την στιγμή αν θα το ζωγραφίσω , σκαλίσω ή απλά το χρησιμοποιήσω σε μια σύνθεση , σαν να με οδηγεί το ιδιο το υλικό

Κλεοπάτρα