Χείρωνας | θέλω περισσότερες πληροφορίες |

Χείρωνας


Χείρωνας   Πετρα στην πετρα , παράσταση από χαλκό

Πετρα στην πετρα , παράσταση από χαλκό

Μισός άνθρωπος μισός άλογο, με μια προαιώνια σοφία, σύμβολο γεφύρωσης της φύσης με τον πολιτισμό, και του ανθρώπου με την φύση. Δάσκαλος πολλών ηρώων της μυθολογίας μας, οι οποίοι διέδιδαν την σοφία του στον υπόλοιπο κόσμο και στις μελλοντικές γενιές.
Ακόμα και στο θάνατό του ο σοφός Κένταυρος άφησε πίσω μια τεράστια κληρονομία για την ανθρωπότητα.
Ο Χείρων, ήταν αθάνατος.
Όταν όμως, ο τελευταίος μαθητής του, ο Ηρακλής, στη μάχη του εναντίον των Κενταύρων, τον πλήγωσε κατά λάθος με δηλητηριασμένο βέλος, ο γέρο σοφός, δίδαξε την δύναμη της αυτογνωσίας και των θυσιών που απαιτεί η επίτευξή της.
Ο Ηρακλής, λυπήθηκε πάρα πολύ για τον τραυματισμό του γέροντα φίλου του και προσπάθησε να τον θεραπεύσει ο ίδιος με φάρμακα τα οποία του υποδείκνυε ο Χείρων. Τα φάρμακα, όμως, δεν τον ωφέλησαν καθόλου και, βασανιζόμενος από τους φρικτούς πόνους που του προκαλούσε το τραύμα, αλλά και κουρασμένος από την ατελείωτη ζωή του, ο περιφημότερος των Κενταύρων ζήτησε από τον Δία να τον απαλλάξει από την αθανασία. Κάτι τέτοιο όμως ήταν πολύ δύσκολο και μόνο μετά από την παρέμβαση του Προμηθέα, ο οποίος δέχθηκε να ανταλλάξει τη θνητότητα του με την αθανασία του Χείρωνα, ο Ζευς ενέκρινε τον θάνατο του Κενταύρου.

 

[nggallery id=46]

11

Λέξεις κλειδιά
κοινωνική δικτύωση
Πίσω στην κορυφή ↑