Αλλη μια αξέχαστα ονειρεμένη ημέρα !!! | θέλω περισσότερες πληροφορίες |

Αλλη μια αξέχαστα ονειρεμένη ημέρα !!!

Γάμος “Vintage”, Βαπτιση “Μικρός Κύριος”


Αλλη μια ανάθεση “εν λευκό” από τον Λυκουργο και την Σωτηρία, για τον Γαμο τους και την βάπτιση του “Μικρου τους κυρίου”, ήταν η μεγάλη πρόκληση του χρόνου που μας πέρασε.
Και πάλι, ήταν μια “Οικογενειακή Υπόθεση”
Μετά από μια επίσκεψη στο κέντρο όπου θα γινόταν η δεξίωση, κατέληξα στα στοιχεία στολισμού που έπρεπε να κατασκευαστούν. Η εκκλησία ήταν η ίδια με αυτήν που είχαμε στολίσει έναν χρόνο ακόμα πριν, για τον γάμο της αδελφής της νύφης, οπότε ο χώρος ήταν γνωστός.

Αλλος ένας γάμος και μια ταυτόχρονη βάπτιση φτιαγμένα στα μέτρα τους!

Τα πρώτα που σχεδιάστηκαν, ήταν τα στέφανα.
Η νύφη όπως και το νυφικό της, ήταν λεπτή, πανέμορφη με έναν ιδιαίτερο αέρα και κομψότητα.
Δυο απλές βέργες Ορειχαλκου στολίστηκαν από μια πολύ λεπτή πλεξίδα φτιαγμένη από ορειχάλκινο σύρμα.
Το αποτέλεσμα ήταν ένα ζευγάρι στέφανα, όμορφα, λιτά και φινετσάτα. Οπως το ζευγάρι που θα τα φορούσε!

Στέφανα Γαμου χειροποίητα

 

Τα προσκλητήρια και οι μπομπονιέρες, φτιάχτηκαν σε σχέδιο  “Vintage Πέρλα και Δαντέλα” για τον γάμο και “Μικρος Κύριος” φυσικά, για  την βάπτιση του Ανδρέα.
Οι μπομπονιέρες και τα ιδιαίτερα στοιχεία της βάπτισης, υπάρχουν “ΕΔΩ”

μπομπονιέρες γάμου Vintage

Δυο ανάγλυφες ιβουάρ λαμπάδες, στολίστηκαν με δαντέλες. Δυο συρμάτινες καρδίες, πλεγμένες με ορειχάλκινα σύρματα, στολισμένες με ορειχάλκινα και χάλκινα σφυρήλατα λουλούδια, φιλοτεχνήθηκαν , για να δέσουν τις δαντέλες επάνω στις λαμπάδες!

χειροποίητες Vintage λαμπάδες γάμου

 

Και τέλος, το ποιο χρονοβόρο κομμάτι, ο στολισμός εκκλησίας και κέντρου δεξίωσης.
Για το κέντρο των τραπεζιών, δεκάδες Κασπο, ζωγραφίστηκαν με φατσούλα “Μικρού Κυρίου” για να δεχτούν το βράδυ της δεξίωσης γλαστράκια με φρέσκα λουλούδια εποχής.
Δεκαδες μπουκάλια στολίστηκαν με ιβουάρ λινάτσα, δαντέλα, πέρλες και ένα ορειχάλκινο παπιόν του “Μικρου Κυρίου”, για να στηρίξουν με τον φελλό τους την προσαρμοσμένη στο θέμα, μακέτα αρίθμησης των τραπεζιών.
Δεκαδες μεγάλα ποτήρια κοκτέιλ, μετατράπηκαν σε κηροπήγια, αφού στολίστηκαν και αυτά με λινάτσα , δαντέλα και σφυρήλατα ορειχάλκινα λουλουδάκια. Τα τρία αυτά στοιχεία, ακούμπισαν επάνω σε τετράγωνα σουπλά, φτιαγμένα από την ίδια ιβουάρ λινάτσα και δαντέλα.

 

Ξυλινα μικρά μπαουλάκια, βάφτηκαν με χρώματα οξείδωσης, τρίφτηκαν και πεπαλαίωσαν, για να αποκτήσουν Vintage εμφάνιση. Το ίδιο και τα σιδερένια κηροπήγια. Το βράδυ της δεξίωσης , θα στολίζονταν με μακριά κολιέ από πέρλες, φυσικά λουλουδάκια εποχής και γυψοφύλλη

Δεκαδες γυάλινα βαζάκια, ή ζωγραφίστηκαν, ή επεξεργάστηκαν με decoupage, ή ντύθηκαν με δαντέλες και πέρλες, για να γίνουν κρεμαστά φαναράκια για τον χώρο της δεξίωσης.

 

Δεκαδες καρδίες από πηλό, πλάστηκαν και σχηματίστηκαν, για να στολιστούν με τις ευχές του γάμου και τα στοιχεία του “Μικρού κυρίου”.

 

Δεκαδες καρδιές από δίχρωμη λινάτσα ράφτηκαν και γέμισαν σε μαξιλαράκια , για να στολιστούν με στοιχεία από τα θέματα του γάμου και της βάπτισης. Το βράδυ της δεξίωσης θα κρεμιόντουσαν μαζί με υφάσματα , από το φυσικό δέντρο που υπάρχει στην μέση του κέντρου.

 

Δυο μεγάλα μπαμπού στεφάνια, στολίστηκαν, με τα θέματα του γάμου και της βάπτισης.
Το ένα σαν “Μικρος Κυριος” για να σταθεί επάνω απο τον καμβά ζωγραφικής με το θέμα βάπτισης του μικρού Ανδρεα.
Το αλλο, με Κορδέλες, Δαντέλες, Περλες και ορειχάλκινα και χάλκινα σφυρήλατα λουλουδάκια, όλα στα χρώματα του Γαμου, για να σταθεί επάνω από την πεπαλαιωμένη ξύλινη σκάλα, η οποία θα έφερνε τα στοιχεία του γάμου.

Δυο μεγάλες αγκράφες από πλεγμένα σύρματα ορείχαλκου σε σχήμα καρδιάς, στολισμένες με σφυρήλατα λουλούδια από χαλκό και ορείχαλκο, φιλοτεχνήθηκαν για να δέσουν τις τραβέρσες από δαντέλες στο νυφικό τραπέζι. Αρκετες πρόβες δεσίματος έγιναν, πριν καταλήξουμε στο επιθυμητό. 

 

Και φτάσαμε στην ημέρα για την οποία δουλέψαμε τουλάχιστον 5 μήνες.
Δυστυχως οι φωτό, ειδικά του κέντρου, δεν αποδίδουν το πανέμορφο αποτέλεσμα του στολισμού.
Αυτο συμβαίνει, όταν είναι “Οικογενιακη υπόθεση”,  γιατί όταν τελειώνει το στολισμός, όλες οι ξαδέλφες και φίλες του ζευγαριού, τρέχουν να μεταμορφωθούν σε καλεσμένους και δεν σκέφτονται να φωτογραφίσουν τις δημιουργίες τους.

στολισμός γάμου βάπτισης

στολισμός δεξίωσης γάμου

 

Λυκουργο, Σωτηρια να είστε πάντα ευτυχισμένοι και να χαίρεστε τον Ανδρέα σας!!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ !!!!

Λέξεις κλειδιά
κοινωνική δικτύωση
Πίσω στην κορυφή ↑